Dr. Stoia Luminita - medic stomatolog

Dr. Stoia Luminiţa

Dr. Stoia Luminiţa - medic stomatolog

Ceea ce m-a fascinat întotdeauna în stomatologie a fost provocarea data de fiecare caz în parte, pentru ca fiecare om e unic, fiecare caz e unic. Fascinanta e și trecerea de la situația inițială la cea finală, rezultate care se văd, pacienți care pleaca zâmbind, și nu oricum ci: zâmbind sănătos!
Pentru că într-adevar zâmbetul este manifestarea exterioară a bucuriei și a atâtor alte stări, totuși un zâmbet sănătos implică mult mai multe: o educație, o îngrijire optimă, tratamente realizate corespunzător și la timp. Toate acestea duc nu doar la o sănătate dentară ci se reflectă și la nivelul întregului organism.
0747-947.606

ORAR

Luni: 9.00-14.00
Marţi: 14.00-20.00
Miercuri: 9.00-14.00
Joi: 14.00-20.00
Vineri: 9.00-14.00
Sâmbătă: 14.00 - 20.00

1. ESTETICA DENTARĂ

Materialele moderne și tehnicile avansate permit realizarea unor reconstituiri nu doar corecte din punct de vedere medical, ci și estetice. Inlay-urile ceramice, coroanele integral ceramice sau de ceramică pe zirconiu fac din aspectul estetic un factor important în luarea unei decizii medicale.
În realizarea unei obturații de compozit un aspect deosebit de important, pe lângă calitatea materialelor folosite, este atenția acordată cromaticii armonioase și a modelajului ocluzal. Albirea dentară, un alt aspect al esteticii dentare, realizată cu lampa de albire, va reda zâmbetului tău albul pe care îl dorești în doar o sedință, fără durere și fără reacții adverse.

2. ODONTOLOGIE
Dacă dintele este afectat de carie, principala prioritate este tratamentul acesteia printr-o curățare atentă și reconstituirea morfologică, estetică și funcțională a acestuia. O carie depistată și diagnosticată timpuriu poate fi tratată eficient, conservând vitalitatea dintelui și înlăturând necesitatea unui tratament endodontic. Pe dinții tratați endodontic se recomandă reconstituiri cu pivot de fibră de sticlă. Astfel dinții devitalizați sunt rezistenți, estetici și au o durată mare de viață. Accentul este pus îndeosebi pe conservarea țesuturilor sănătoase, reconstituiri corecte din punct de vedere medical și estetic.

3. PROTETICA
Lipsa unor dinți sau malpozițiile dentare, discromiile sau distrucțiile masive ale coroanelor dentare pot fi tratate cu succes cu ajutorul ceramicii. Fie că este vorba de ceramică integrală, de fațete ceramice - inlay sau onlay, fațete Lumineers, coroane de ceramică pe suport de zirconiu sau fie că este vorba de lucrări protetice complexe - lucrări telescopate, punți cu piloni de sticlă, toate îți pot reda funcționalitatea și estetica zâmbetului.
În momentul alegerii tipului de lucrare protetică de care ne vom folosi, vom vedea împreună exemple cu diferite tipuri de lucrări și vom compara diferite tipuri de materiale, discutând despre diferențele dintre ele, avantajele sau dezavantajele fiecăreia, în așa fel încât găsirea variantei optime să fie la doar o discuție distanță.

4. ENDODOȚIE - Tratatarea endodontică a unui dinte este la fel de importantă pe cât este realizarea unei fundații solide în construcția unei case. O rădăcină tratată corect, folosind tehnici moderne și respectând protocolul din literatura de specialitate, poate face ca viața unui dinte să se prelungească și acesta sa fie funcțional, atât din punct de vedere masticator, cât și estetic. Izolarea dintelui cu diga, determinarea lungimii de lucru cu apex locatorul, irigările corect efectuate, tratamentul mecanic și obturarea corectă promit un procentaj de 98% reușită. O radiografie de control ne va asigura ca tratamentul este de fiecare data un succes.

Recomandăm mărcile